Зидария

Направи запитване за:

Зидария

Благодарение на повече от 20 годишен опит, нашата бригада има самочувствие и готовност да поеме почти всеки строителен обект или дом за ремонт на територията на София-град и София област. Работим качествено, чисто и в зададения срок.

Специализирани сме в областта на строителството и ремонта на жилищни и офис сгради, външни обекти, ремонт на покриви, изграждане на зидарии и навеси, освежителни и основни вътрешни ремонти.

Ако имате нужда да наемете професионалисти за тухлена зидария, може да имате нужда от допълнителна информация, за да вземете предвид всички фактора като цена за труд, материали, качество и гаранция, подходящи атмосферни условия, срок на изработка и т.н.

В редовете по-надолу ще разкажем, какво можем и с какво може да ви бъдем полезни при нужда от зидария.

Истинските майстори зидари са от съществено значение за възстановяването на фасадата на вашата сграда, но те също са важна част от интериора и естетиката на вашия дом. Когато наемете професионалист, можете да сте сигурни, че той ще свърши работата качествено и в срок.

С какво може да ви помогнем?

ЗИДАРИЯ С БЕТОННИ БЛОКОВЕ

Използването на бетонни блокове в зидарията позволява на строителите да имитират традиционния стил на зидария, като същевременно използват по-издръжлив материал. Бетонните блокове са универсален строителен материал, който може да бъде плътен или кух с преграда. Общите размери на блоковете са няколко модела и се използват, според нуждата. Тези бетонни тухли са изработени от цимент, пясък и инертни материали, които са съставени от приблизително 60 процента фини и 40 процента едри материали. Поради гъвкавостта на тези блокове, те могат да се използват за всеки строителен проект, от обикновен зид за ограда, през навес до голяма семейна къща.

Основен метод за изграждане на зид с бетонни блокове е полаганети и използването на тухлите в тип канал. Лепилото се използва за запечатване на тези блокове на място. След като поставите блоковете, ще запълните празнините с хоросан. След като хоросанът изсъхне, стените ще изглеждат завършени. Зидарията с бетонни блокове може да се използва и за изграждане на междустайни вътрешни прегради. При този метод трябва да се уверите, че всеки блок е равен и подреден. Предимство на бетонните тухли за външни стени е тяхната отлична енергийна ефективност и топлоизолация в комбинация с каменна вата, фибран, стипороп или друг материал за вътрешна или външна изолация.

За да изберете правилния майстор, се свържете с нас за повече информация

ЗИДАРИЯ С ТУХЛИ

За изграждането на сгради, използващи тухли, колоните трябва да бъдат отвесни, а трегерите равни и хоризонтални. След изграждане на стената всички фуги трябва да бъдат добре запълнени с хоросан. Изборът на хоросан и тухли също играе решаваща роля при изграждането на зидарията в сградата. Тухлата е варовиков материал, който обикновено се използва за фасади, но се среща и в други аспекти. Свържете се с нас, за да научите повече за правилното изграждане на тухлена зидария и точно как работим ние!

Цветът на тухлите играе важна роля за крайния вид на повърхността на готовата тухлена зидария. Тухлите, използвани през периода на 70-те години на миналия век, са еднакво оцветени и прецизни, но в по-късните периоди смятат тази еднородност за твърде банална и много собственици желаят да подражават на по-стара и груба тухлена зидария. Добавянето на “изгорени” тухли може да даде по-груб завършек на тухлена повърхност, докато използването на старинни тухли ще придаде на сградата по-провансалски вид.

ЗИДАРИЯ С YTONG

Ytong е първият материал за зидария, сертифициран за енергийна ефективност и зелени домове в Румъния, а след това и в Европа. Този 100% натурален продукт е предпочитан от строителите на енергийно ефективни проекти. Газобетонът Ytong, като Gigabloc, е силно изолиращ и лек. Големият му размер го прави идеален за бърз и лесен монтаж, което го прави по-достъпен от конвенционалните продукти за зидария.

Нека ви представим ползите от зидарията с Ytong.

Блоковете Ytong са направени от смес: пясък, вар, цимент и гипс. Има висока якост на натиск и е лесен за работа, рязане и обработка. Газобетоновите блокчета Ytong могат да се фугират с тънък разтвор за лепене. Разтворът се нанася на тънки слоеве от два милиметра и позволява по-висока товароносимост от конвенционалните тухли. Освен това е с ниска поддръжка и изисква малко или никакво повторно приложение.

Имаме голям опит при работа с газобетонови тухли и може да ви бъдем полезни, както при нужда от зидария с Ytong за външни стени, вътрешни прегради, зидани огради, навеси, беседки и други.

ФУГИРАНА ЗИДАРИЯ

Дизайна и конструкцията на готовата фугирана зидария трябва да следва специфичен строителен метод, който ще накара всички елементи да работят заедно. Така ще се получи един структурен елемент в хармония с интериора или цялостното излъчване на сградата. Това означава, че всички зидарии трябва да са без прах, остатъци и чужди тела. Пространството между отделните тухли и фугиращата смес трябва да е чисто и без никакви издатини, по-големи от половин сантим.

Процесът на полагане на фугираща смес започва с почистване и промиване на канала. След това фугиращата смес се смесва с вода в кошче. Първото преминаване е с много течна консистенция, тъй като по-лекият материал избутва по-тежката фугираща смес през по-големи пукнатини и дупки. Важно е да се спазва препоръчания от производителя обем, тъй като излишната фугираща смес ще изтече през външните фуги и кухини.

Ние гарантираме, че като добри майстори ще изпълним всички стъпки, необходими за завършване на проекта за фугирана зидария. Започвайки с първоначалната фаза на планиране и проектиране, прес самото изграждане на зидарията до фугирането и почистването.

Ако информацията тук ви е била полезна, за избор на изпълнител на вътрешен ремонт, зидария или просто освежаващ ремонт, може да се свържете с нас през формата за контакти или директно на телефон