Лепене на камък

Направи запитване за:

Лепене на камък

Няколко думи за широкото приложение на камъка

Камъкът има много широко приложение във външния, а и във вътрешния декор. Използва се за облицоване на сгради, тераси, басейни, камини, огради, чрез него се изграждат пътеки, а в последно време е особено актуално да се правят цели бани с гранит, мрамор, оникс или други подходящи видове от този материал.

Подходящ както за фасади, така и за акценти в интериора, чрез този материал може да добавим ексцентричен елемент към някоя от вътрешните Ви стени, а защо не и една цяла нестандартна стая в индустриален стил.

Избор на материал

За да направим възможно най-добрия избор на камъка, който да използваме за Вашите нужди, трябва задължително да го съобразим с неговото предназначение. За облицовка на външна фасада ще използваме студоустойчиви и леки плочи, а за фасада с цокъл камъкът задължително трябва да е и с висока якост. Както при всеки материал, и тук важи правилото, че приложението зависи от свойствата и характеристиките на самия материал, взимайки предвид силните и слабите му страни.

Не трябва да пренебрегваме и разликите между естествените и изкуствените камъни. Разбира се, естественият камък е много по-здрав, устойчив и не променя цвета си с времето. Именно заради красивия си вид, дълготрайността и солидността си естественият камък много често се използва за облицовка на стълби.

Какво можем да Ви предложим?

Умелото използване на камъка обогатява възможностите за разнообразни архитектурни решения и освен всичко има топло и шумо-изолационен ефект.

Чрез вмъкването на камъка постигаме завършен вид, придаваме индивидуалност и характер както в екстериора, така и в интериора. Ако имате нужда, можете да ни потърсите и да се възползвате от професионалния ни опит. Заедно ще решим какво ще е най-подходящо за Вас и ще се съобразим с възможностите и времето Ви. Смело можем да Ви обещаем, че ще сте поредният ни доволен клиент. Неслучайно повечето хора, които се свързват с нас, идват с препоръка. Надяваме се някой ден Вие също да ни препоръчате. Все пак приятел в нужда се познава.